Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj a Czechitas vzdělávají ženy v IT: z důvodu COVID-19 bude seminář online

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 11. 09. 2020 15:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

Czechitas, nezisková organizace, která popularizuje obor IT a aktivně v něm vzdělává především ženy a děti, připravila ve spolupráci s Libereckým krajem miniroadshow ve třech regionálních městech. Během srpna a září chtěla v jednodenních kurzech a prostřednictvím témat Excel a Poznej svět IT se snaží přiblížit obor IT  ženám a dívkám. Na září připravovala vstupní workshopy Poznej svět IT. Z důvodu zvyšujícího se počtu nakažených COVID-19 bude pořádat jen jeden workshop, ale online.

Czechitas v Libereckém kraji působí od roku 2019 a jejich kurzy v Liberci prošly již desítky žen a dětí. Nyní ve spolupráci s Libereckým krajem přišli s novým konceptem vzdělávání a pořádají miniroadshow po kraji. Postupně nabízejí jednodenní kurz v Jablonci nad Nisou, Turnově a České Lípě.
„Chtěli jsme místním ženám a dívkám nabídnout příležitost pro IT vzdělávání v jejich městě, aby nemusely nikam dojíždět. Jdeme cestou neformálního volnočasového vzdělávání, proto jsou sobotní kurzy organizovány tak, aby se jich mohly zúčastnit ženy, které v týdnu pracují nebo jsou na rodičovské dovolené a ve všední dny nemají hlídání,“ říká Petra Holajová, koordinátorka Czechitas zodpovědná za region Liberec.

Online workshop, který se bude konat 19. září od 9:30 do 17:30, pomůže účastnicím zorientovat se v základních IT pojmech a udělat další krok tím správným směrem. Workshop je určen pro úplné začátečnice, nejsou potřeba žádné předchozí znalosti. Je dobrým rozcestníkem, který pomůže s vhodným výběrem dalších navazujících kurzů. Co je to wifi, cloud nebo web a kdo je to ten programátor? Účastnice získají během kurzu ucelený slovník pojmů a budou lépe rozumět tématům a profesím, které se v IT pohybují.

"Samozřejmě, že tuto aktivitu velmi vítám. Současná doba ještě více apeluje na užívání informačních technologií a počítačových programů, proto jsem plně podpořil organizaci Czechitas," doplnil Michal Kříž, radní pro hospodářský a regionální rozvoj, evropské projekty a územní plánování.

Czechitas pomáhají již 6 let ženám a dětem poznat svět informačních technologií. Učí je programovat, kódovat i pracovat s daty. Organizují kurzy na různých úrovních pokročilosti, letní tábory, rekvalifikační a večerní kurzy. Czechitas inspirují, vzdělávají a uplatňují nové talenty k posílení diverzity a konkurenceschopnosti v IT.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky