Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj představí obnovené brownfieldy. Přihlaste se na vyjížďku

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 05. 11. 2021 15:36
  • Rozvoj

Sdílet článek

Některé stále chátrají, jiné už se dočkaly záchrany a slouží svému původnímu anebo  zcela novému účelu. Řeč je o brownfieldech, opuštěných zemědělských či průmyslových stavbách, které nemají využití. Jak pro ně najít nový smysl napoví výjezd napříč krajem, který Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje uchystal pro zájemce na 23. listopad.

„Brownfieldy skýtají pestré možnosti k nejrůznějšímu dalšímu využití, ať už třeba pro podnikání, bydlení nebo volnočasové aktivity. V Libereckém kraji jich na oživení čeká ještě řada. Tento výlet představí zdařilé ukázky toho, jak brownfield vrátit zpět do života a může být pro ty, kteří se o tuto tématiku zajímají a o pořízení nějakého brownfieldu třeba uvažují, dobrou inspirací,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Výprava se uskuteční v úterý 23. listopadu od 10 hodin, přičemž sraz registrovaných účastníků je před Krajským úřadem Libereckého kraje v 9.30. Návrat bude v 16.00. Účast je bezplatná a kapacita je omezena. Podrobné informace včetně itineráře a registračního formuláře se nalézají na webovém odkazu https://investujpodjestedem.cz/2021/10/31/brownfields-trip-libereckeho-kraje.

Během dne si účastníci prohlédnou několik jedinečných a inspirujících míst, na nichž  se seznámí s historií objektů a jejich proměnou do dnešní podoby. Navštíví i některé stavby, které nejsou běžně přístupné. Jednotlivými zastávkami budou bývalá textilní továrna v Andělské hoře u Chrastavy, zauhlovací a vodárenská věž ve Vratislavicích nad Nisou, lezecká aréna Makak v Jablonci nad Nisou, Kittelův dům v Krásné a železnobrodský Ateliér v bývalé tovární kotelně.

Video z výletu zde: 

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky