Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj má projektové záměry směřující do rozvoje liberecko-jablonecké aglomerace

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 06. 2022 10:20
  • Rozvoj

Sdílet článek

Nový dopravní terminál, parkovací dům, zastávkové informační systémy či revitalizace muzejního parku v Liberci – to je výčet z možných projektů, které by kraj mohl v budoucnu realizovat za pomoci aktuálně v Bruselu schvalovaných operačních programů. Projektové záměry se však nejdříve musí stát součástí tematických oblastí tzv. Integrovaných územních investic (ITI) aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou.

„Název samotného dotačního titulu se zdá být poněkud kostrbatý. Pro zjednodušení – Liberecký kraj se v tuto chvíli uchází o to, aby se jeho projektové záměry staly součástí integrované strategie aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou. To je územně a tematicky soustředěný souhrn projektů, které mají za cíl přispět k rozvoji liberecko-jablonecké aglomerace. Pokud budou projekty do strategie zařazeny, je možné za splnění dalších podmínek v budoucnu žádat o dotaci například v Integrovaném regionálním operačním programu nebo Operačním programu životní prostředí. Záleží vždy na věcném zaměření vybraných projektů. Oblastí, které bychom chtěli podpořit, je celá řada. Jedná se zejména o dopravu, kulturu či sociální věci,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Integrované územní investice (Integrated Territorial Investments – ITI) jsou nástrojem regionální politiky, který v programovém období 2021–2027 rozhodujícím způsobem přispívá k naplňování integrovaných územních strategií 13 aglomerací a metropolitních území vymezených MMR.

Přehled projektů předkládaných do výzvy je v příloze.

 

Youtube video
  • 144 P02 ITI LBC-JBC zamery LK (.pdf)
    60 kB
    09. 06. 2022 08:18

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky