Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hlasujte pro Cvikov, Křižany, nebo Jeřmanice. Stará místa v novém představí putovní výstava Má vlast cestami proměn

02. 07. 2020

Komunitní dům seniorů ve Cvikově, obnova pietního místa u kostela v Jeřmanicích, nová vodní nádrž v Křižanech, dětské hřiště v Bělé a rekonstrukce hasičské zbrojnice v Rynolticích. To jsou zkrášlená místa v regionu, která jsou k vidění na národní putovní výstavě v rámci projektu Má Vlast cestami proměn.

Výstava představuje osudy zchátralých budov proměněných v krásné a užitečné stavby, svědectví o obnovených náměstích a návsích, rekonstruovaných nádražích, zachráněných sakrálních stavbách i znovuoživené přírodě.

12. ročník celostátní putovní výstavy těch nejzajímavějších proměn, mezi nimiž nechybí ani ty regionální z Libereckého kraje, na pražském Vyšehradě po boku dalších významných osobností zahájil také Michal Kříž, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a evropského plánování.

„Je to již šest let, co je Liberecký kraj partnerem této unikátní výstavy a s potěšením sleduji, jak se rok od roku obce a města v Libereckém kraji proměňují k lepšímu,“ uvedl Kříž.

Během léta a podzimu bude expozice putovat po kraji: do 20. června je k vidění ve Cvikově, od 1. do 30. září v Jeřmanicích a po celý říjen před Evropským domem v Liberci.

Pro ty nejpozoruhodnější proměny lze až do příštího května hlasovat na internetové stránce www.cestamipromen.cz. „Při zahájení příští výstavy 12. června 2021 udělíme vítězům ceny. Už nyní je možné na webu přihlašovat proměny do třináctého ročníku,“ uzavřela ředitelka pořádajícího spolku Asociace Entente Florale CZ – Souznění Drahomíra Kolmanová.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324