Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Česko-polský program podpoří vylepšení podmínek pro běžkaře v Jizerských horách

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 20. 03. 2024 16:11
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Již sedmé zasedání monitorovacího výboru z Programu Interreg Česko–Polsko 2021–2020 se konalo 13. a 14. března, tentokrát v polském příhraničním městě Kudowa-Zdrój. V oblasti cestovního ruchu bylo projednáváno celkem jedenáct projektů, které splňovaly požadovaná kritéria.

Mezi úspěšnými žadateli z Libereckého kraje byla JIZERSKÁ o. p. s., která společně s obcí Bedřichov a městem Świeradów-Zdrój uskuteční projekt, který zajistí podmínky pro běžecké lyžování v Jizerských horách.  „Cílem projektu je vylepšit infrastrukturu na Jizerské magistrále, která bude mít přesah i na polskou stranu včetně vybudování dvou běžeckých okruhů v areálech projektových partnerů,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Z dalších deseti projektů z oblasti prohloubení přeshraničních vazeb obyvatelstva a institucí bylo osm doporučeno k financování. Současně byly odsouhlaseny i dva Fondy malých projektů v Euroregionu Těšínského Slezska. V rámci jednání se nastavily parametry a metodika pro oblasti Integrovaného záchranného systému a silnic. „Žadatelé budou mít v brzké době možnost provádět své záměry v oblastech, které jsou pro pohraniční velmi důležité,“ dodal Jiří Ulvr.

Podrobnosti k vyhlášeným výzvám a informacích o programu mohou žadatelé najít na krajském webu Přeshraniční spolupráce | Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů | Liberecký kraj (kraj-lbc.cz). Na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů je zřízeno kontaktní místo, kde lze konzultovat záměry a podmínky Interreg Česko–Polsko.

 

 

CZ-PL

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky