Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Z regionálních potravin Libereckého kraje uvaří Daniela Šinkorová a Jiří Štědroň

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 09. 2014 16:38
  • Rozvoj
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Den regionálních potravin Libereckého kraje, který se uskuteční v pátek 3. Října od 10 do 18 hodin na náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci, je vždy vyvrcholením každého ročníku soutěže Regionální potravina Libereckého kraje.

Ozdobou budou vystoupení Daniely Šinkorové a Jiřího Štědroně, kteří budou vařit speciality z domácích krajských potravin.

Ceny předají mimo jiné členové Rady LK včele s náměstkem hejtmana pro zemědělství Josefem Jadrným ve 13. 45 hodin.

Vítězové letošního ročníku v našem kraji si svá ocenění  opět slavnostně převezmou  na této prodejní a prezentační výstavě.  Po celý den mají návštěvníci  možnost ochutnat a nakoupit nejkvalitnější potraviny našeho kraje  a  osobně setkat s jejich výrobci. 

Navazování přímých kontaktů mezi spotřebiteli a výrobci, poskytování informací o způsobu výroby i uzavírání obchodních partnerství se na výstavách tohoto typu stalo samozřejmostí. Součástí tematicky zaměřeného programu s vařením a soutěžemi je i  možnost  zasoutěžit si o zajímavé ceny.

Oceněné potraviny:

RACIO TRHADLO JVS Semilská pekárna, Semily Kategorie: Pekařské výrobky včetně těstovin Racio Trhadlo je 500gramový výrobek z RACIO těsta. Trhadlo se vyrábí na děličce, která těsto rozdělí na klonky, které se po upečení dají odtrhávat. 
BIO KOZÍ MLÉKO PASTEROVANÉ Josef Pulíček, Pěnčín Kategorie: Mléčné výrobky ostatní. Kozí mléko pochází z vlastního chovu koz. Na farmě v Pěnčíně u Jablonce nad Nisou jich je asi 500, jsou chovány v režimu BIO. Kozí mléko se vyrábí za dodržení přísných hygienických norem, je bohaté na bílkoviny a vhodné i pro osoby alergické na mléko kravské. 
BIO OVOCNÁ ŠŤÁVA JABLKO S MUCHOVNÍKEM OLŠOLISTÝM Jan Verich, Trávnice, Turnov Kategorie: Alkoholické a nealkoholické nápoje Jedná se o 100% BIO ovocnou šťávu bez přídavku cukru, vody nebo jakékoliv chemie. Pouze z důvodu uchovatelnosti je tepelně upravená. Ovocná šťáva je z jablek a muchovníku olšolistého, jehož bobule jsou šťavnaté a sladké. 
ŠUNKOVÝ SALÁM RETRO Folda, Raspenava Kategorie: Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas. Špičková kvalita je dána především vysokým obsahem českého vepřového masa, přesně 95 procent. Šunkový salám RETRO se vyrábí podle poctivé normy z 50. let. Mimo masa obsahuje už jen směs koření, která mu dává výbornou chuť. 
CIHLOVKA Tomáš Pelikán, Železný Brod Kategorie: Sýry včetně tvarohu Lehký nezrající sýr s obsahem 25 procent tuku v sušině. Vyroben z pasterovaného kravského mléka bez použití konzervantů a jiných chemických látek. Sýr má díky vakuovému obalu dobu spotřeby až 30 dní. 
ČESKÝ MED Z PODJEŠTĚDÍ – PASTOVÝ Jiří Vomáčka, Liberec Kategorie: Ostatní Čistý přírodní produkt bez jakýchkoliv dalších přidaných látek. Pastování medu probíhá pomocí pravidelného míchání, díky kterému med získá formu pomazánky, která už nemění svou konzistenci. Velkou výhodou této úpravy medu je snadná roztíratelnost. 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky