Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Významní zástupci podnikatelského a inovačního prostředí Libereckého kraje jednali v iQLANDII

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2015 18:19
  • Magazín
  • Rozvoj

Sdílet článek

Zástupci firem, výzkumných organizací, Technické univerzity v Liberci a veřejné správy se sešli 6. března v iQLANDII, aby diskutovali nad dalším postupem realizace „Výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci (zkráceně RIS3 nebo S3)“ a navázali na dosavadní spolupráci.

Dokument se zaměřuje na oblast výzkumu, vývoje a inovací a představuje základní předpoklad pro čerpání finančních prostředků z Evropské unie v programovém období 2014-2020. V současné době stejně jako na národní úrovni probíhají přípravy na uvedení strategie do praxe, i přesto, že situace kolem operačních programů není stále stoprocentně vyjasněna.

Jednání zahájil radní Libereckého kraje RNDr. Vít Příkaský, pověřený vedením resortu regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

 „Touto strategií bychom rádi navázali na dosavadní činnosti Libereckého kraje v oblasti inovačního potenciálu kraje, která vede ke zvýšení konkurenceschopnosti v regionu. Hlavním smyslem těchto setkání je identifikace problémů regionu v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Chceme stále mít přehled o možnostech rozvoje inovačního potenciálu našeho kraje bez ohledu na obor. Strategie inteligentní specializace (RIS 3), přestože zní pravděpodobně poněkud futurologicky, popisuje v podstatě specifika kraje včetně konkrétních podmínek a potřeb v oblasti výzkumného, vývojového a inovačního potenciálu,“ zdůraznil Vít Příkaský.

V programu byla uvedena témata od významných aktérů z akademického, podnikatelského a veřejného sektoru:

  • Sdílená infrastruktura technického a přírodovědného vzdělávání
    Mgr. Pavel Coufal, ředitel iQLANDIA, o.p.s.
  • Student Business Club a soutěž o nejlepší start-up TUL
    Ing. Jaroslav Demel, Ph.D., proděkan, Ekonomická fakulta Technické univerzity v Liberci
  • Krajská rada RIS3 pro inovace a Inovační platformy
    Mgr. Jan Marek, S3 manažer pro Liberecký kraj
  • Studie prověření možnosti vzniku centra podpory inovací v Libereckém kraji
    Ing. Ivana Ptáčková, odbor regionálního rozvoje a evropských projektů,
    Krajský úřad Libereckého kraje
  • Regionální akční plán Libereckého kraje
    RNDr. Ivana Pecháčková, odbor regionálního rozvoje a evropských projektů, Krajský úřad Libereckého kraje

V průběhu jednání a i po ukončení akce probíhaly odborné debaty mezi jednotlivými účastníky.

Více informací o Strategii inteligentní specializace jsou k dispozici na odkazu:
http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page1874/rozvojove-dokumenty-strategie-rozvoje-lk-a-program-rozvoje-lk/strategie-inteligentni-specializace-ris3

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky