Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyšehrad přivítal celou Mou vlast, i Liberecký kraj

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 18. 05. 2015 13:06
  • Rozvoj

Sdílet článek

Národní putovní výstavu nazvanou „Má vlast cestami proměn“ zahájili v sobotu 9. května na pražském Vyšehradě. Už 7. ročník akce se zúčastnili také zástupci Libereckého kraje.

Slavnostní zahájení vyvrcholilo již tradičním předáváním kamenných srdcí zástupcům jednotlivých krajů z rukou osoby nejpovolanější  - kardiochirurga, prof. MUDr. Jana Pirka, DrSc. Symbolické srdce Libereckého kraje převzala zastupitelka Ivana Hujerová, bývalá členka rady kraje: „Těší mne, že mohu převzít a odvézt toto nádherné srdce do našeho kraje.  Cítím, že každé město, každý kraj, kvete zejména tím, co mají jeho lidé ve svém srdci, a to je pro mne klíčovým kouzlem celé této výstavy,“ doplnila Ivana Hujerová při přebírání Srdce Libereckého kraje.

Zahájení výstavy je každoročně celodenním setkáním všech krajů a jejich zástupců, občanů měst a vesniček z celé naší vlasti a návštěvníků Vyšehradu. Nechybí ani regionální výrobci. Liberecký kraj reprezentovali ruční papírna ze Zdislavy, originální korálky a bižuterie Perlex, pan Sobotka se svými ručně foukanými výrobky ze skla, Vobchůdek s šitými výrobky z Mimoně a další. „Stejně jako ostatní kraje, i Liberecký v této národní výstavě prezentuje jednotlivé proměny ze svého regionu– najdete mezi nimi zrenovovaný objekt Galerie Lázně v Liberci, kostel Sv. Václava v Dubé, kapličky z Mírové pod Kozákovem či z Proseče u Jablonce nad Nisou,“ doplnil Vít Příkaský, radní Libereckého kraje pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova.

Letos se zde návštěvníkům představilo 99 nových proměn dosud opomíjených míst ze všech koutů naší vlasti. Více najdete na webu: www.cestamipromen.cz, kde můžete rovněž hlasovat o nejpovedenější proměnu pro rok 2015.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky