Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyhlášení výsledků fotosoutěže ,,Učení bez hranic - škola hrou"

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 06. 2015 07:20
  • Rozvoj

Sdílet článek

V měsíci květnu proběhla fotografická soutěž s titulem „Učení bez hranic – škola hrou“, kterou vyhlásil Řídicí orgán Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) prostřednictvím vlastních webových stránek.

Jak už motto napovídá, smyslem soutěže, určené všem pracovníkům škol a školských zařízení počátečního i terciárního vzdělávání, bylo motivovat a podpořit aktivity učitelů směřující k zatraktivnění a lepší vizualizaci výuky a poukázat na inspirativní pedagogické přístupy. Tematicky šlo o zachycení originálního, humorného či jinak atraktivního okamžiku při vlastní výuce, přičemž kreativitě se meze nekladly. Děkujeme všem soutěžícím, kteří poslali své fotografie, neboť právě Vy jste prokázali, že dokážete učit bez hranic a své žáky a studenty zaujmout natolik, že se pro ně stává škola hrou.

Do soutěže bylo přihlášeno celkem 73 fotografií, které byly průběžně zveřejňovány na facebookovém profilu OP VK. A opravdu bylo z čeho vybírat.  Od nejrůznějších fyzikálních či chemických pokusů, přes nevšední tematické kostýmy či např. ukázky tvůrčích schopností (nejen) v dílnách. Porota tudíž měla opravdu nelehký úkol z takového množství vybrat tři nejzajímavější zachycené momenty. Nakonec se však dohodla na těchto absolutních vítězích:

1. místo – Na téma "Svět po druhé světové válce" obsadila škola z našeho kraje - ZŠ Pasířská, Jablonec nad Nisou. Jednalo se o vlastní nápad žáků, kteří si i díky tomu uvědomili, jak důležité je poučit se z dějin. 

2. místo – Prostě hoření, Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a Gymnázium, Ostrava- Zábřeh.

3. místo – Pro první vysvědčení na lyžích? Proč ne! Že neumíme lyžovat? Nevadí – naučíme se! Po čtyřech dnech trénování ve škole v přírodě, lyžování zvládly všechny děti z 1. třídy ZŠ Pardubice – Dubina.

 

Výsledky a vítězné fotografie naleznete zde.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky