Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vratislavické pivo Ale je Regionální potravinou roku 2015, bude i na slavnostech piva Konrád 27. června

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 05. 2015 14:03
  • Rozvoj

Sdílet článek

Vratislavické pivo Ale je Regionální potravinou roku 2015, bude i na slavnostech piva Konrád 27. června

V polovině letošního května sedmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského libereckého úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR navrhla pivu Vratislavický Ale z pivovaru Hols veš Vratislavicích nad Nisou udělit značku Regionální potravina Libereckého kraje 2015 v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje.


O titul Regionální potravina, který je zárukou místního regionálního původu, mohou soutěžit pouze výrobky s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje.

„Vratislavický Ale je svrchně kvašené, velmi hořké a silné pivo. Kombinací ječných a pšeničných sladů se získá 16° mladina. Po kvašení má toto pivo 7% alkoholu. Výjimečnou hořkost mu dávají původní americké odrůdy chmele,“ vysvětlil Pavel Regner z oddělení marketingu pivovaru.

Vratislavický Ale byl na trh poprvé uveden o vánočních svátcích. Je k dostání v pivovarské prodejně a u všech dobrých prodejců piva.

„Samozřejmě bude nabízen i na Slavnostech vratislavického piva 27. června, které se konají  v areálu pivovaru Vratislavice nad Nisou od 13 hodin,,“ zve ředitel pivovaru Petr Hostaš.

Podle něj se hudební program připravuje opět na dvě pódia, na výběr bude šestnáct druhů piv, děti se mohou těšit na kolotoče, divadelní pohádku a spoustu zábavy.
Milovníky country hudby potěší Sešlost a vyznavači říznějšího metalu budou mít radost z Metallica revival. Svým houslovým uměním a ženským šarmem určitě zaujme femee2fatale, duo houslistek, hrající na elektrické housle rockovou i klasickou hudbu. Nejen příjemným pohled a hudebním nasazením zaujme dívčí rocková kapela K2. Zajímavou zábavu určitě nabídne skupina Holokrci, jejímiž členy jsou i někteří muzikanti Divokého Billa. Na rockové stagi bude připraven nářez – kapela Jovanera. Vrcholem večera pak bude koncert Viléma Čoka & Bypass.
„Dobrou zprávou je, že ceny piva zachováme i pro letošní rok. Běžná piva budou za 15 Kč a silnější nebo výjimečná za 20 Kč. Navíc bude rozšířen počet výčepních stanovišť, a navýšíme i počet mobilních toalet. Cena vstupenky se jemně změní – na místě 120 Kč, v předprodeji, který začal na vrátnici  ve  Vratislavicích n. N.,“ připomněl ředitel pivovaru, který pivní slavnosti zahájí stejně jako v předchozích letech s hejtmanem LK Martinem Půtou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky