Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Jizerkách vzniká okruh cyklostezek, nyní se připravuje žádost do česko-polského programu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 05. 2016 16:26
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Jizerské hory budou ještě více přístupné pro cyklisty. V oblasti vzniká atraktivní okruh, který propojí trasy cyklostezek jak z české, tak polské strany. Projekt nese název „Kolem kolem Jizerek“ a připravuje jej zejména Euroregion Nisa, podílí se na něm však celkem 23 partnerů včetně Libereckého kraje.

„Liberecký kraj má na starosti dopravní značení cyklotras a cyklostezek v oblasti Frýdlantska a Jablonecka a tvorbu cykloturistických a trhacích map pro celé území projektu,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Projekt je v současné době připravován k předložení do výzvy Programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko. Nedílnou součástí žádosti je i společná dohoda o spolupráci, kterou minulý týden podepsali čeští partneři. „Věřím, že tento projekt bude v rámci přeshraničního programu podpořen. Oceňuji úsilí Euroregionu Nisa, protože spojit tolik partnerů v rámci jednoho projektu je podle mých dosavadních zkušeností jedinečné a bude také velmi náročné z pohledu administrativy,“ uvádí Vít Příkaský, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, který za Liberecký kraj dohodu podepsal.

Potřebné podklady pro předložení žádosti připravuje odbor regionálního rozvoje a evropských projektů v úzké spolupráci s odborem dopravy, který zajišťuje věcnou část projektu ohledně dopravního značení, a s odborem kultury, památkové péče a cestovního ruchu. Ten zpracovává soubor cykloturistických a trhacích map, které budou v rámci projektu vytvořeny.

Pokud bude žádost úspěšná, celý projekt by se mohl začít realizovat na počátku roku 2017, přičemž hotovo by mělo být na konci roku 2018. Předpokládané celkové náklady za Liberecký kraj jsou ve výši 1,7 mil. Kč, dotace z EU bude činit 90 %.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky