Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní jednali se zástupci Místních akčních skupin

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 11. 2014 12:56
  • Rozvoj

Sdílet článek

V sídle kraje se tento týden uskutečnilo setkání členů Rady Libereckého kraje se zástupci Místních akčních skupin (MAS) působících v Libereckém kraji. Schůzka se uskutečnila na základě inspirace ze Zlínského kraje, kde se členové rady s MAS setkávají pravidelně.

Během dvouhodinového jednání jednotliví zástupci MAS představili svou činnost, prezentovali dokončení úspěšných projektů a informovali o aktivitách, které nyní připravují. Na závěr se uskutečnila diskuze, kde se hovořilo zejména o možnostech spolupráce a o finanční podpoře v příštím roce.

„Práci Místních akčních skupin si velice ceníme, jejich úloha ve venkovském prostoru je nezastupitelná,“ uvedl hejtman LK Martin Půta.

Liberecký kraj s Místními akčními skupinami spolupracuje a dlouhodobě je finančně podporuje. Jedná se o půjčky, dotace na činnost či příspěvky na zpracování integrovaných strategií rozvoje.

„Rozhodli jsme se, že tato setkávání budeme pořádat pravidelně přímo v regionu, kde Místní akční skupiny působí,“ doplnila krajská radní pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova Ivana Hujerová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky