Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje schválila přípravu projektové žádosti na zateplení Evropského domu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2015 12:25
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj od roku 2014 připravuje celkovou rekonstrukci budovy „E“ patřící do areálu Krajského úřadu Libereckého kraje. Vzniknout má moderní kancelářský komplex, ve kterém najde místo Evropský dům, tedy jednotné kontaktní pracoviště, kde budou sídlit všechny subjekty implementující Evropské strukturální a investiční fondy v období 2014+. Rada kraje na včerejším jednání schválila přípravu projektové žádosti do Operačního programu Životní prostředí na zateplení Evropského domu.

„Celkovou rekonstrukci objektu (budovy E) nelze spolufinancovat ze žádného dotačního titulu. Liberecký kraj se proto pokusí získat dotaci alespoň na část rekonstrukce, která se týká zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budovy. Jedná se o zateplení suterénu, obvodového pláště, rekonstrukci střechy a výměnu oken a otvorových výplní, tedy opatření, která povedou ke snížení energetické náročnosti budovy a jsou podporována v rámci OP Životní prostředí,“ uvádí náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky Marek Pieter.

Zateplení objektu bude realizováno souběžně s ostatními rekonstrukčními pracemi, které OP Životní prostředí nepodporuje.

Příprava rekonstrukce objektu Evropského domu se zpožďuje

Pro zahájení výběrového řízení na dodavatele stavebních prací zbývá Libereckému kraji získat stavební povolení od Stavebního úřadu v Liberci. Na základě tohoto dokumentu je pak možné dopracovat projektovou dokumentaci pro provádění stavby.

Dne 3. 6. 2015 byla Libereckému kraji předána projektová dokumentace pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení od společnosti SIAL architekti a inženýři Liberec. Dne 16. 6. 2015 byla podána žádost na Stavební úřad MML o vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení, které v současné době stále probíhá. Vzhledem k tomu, že se jedna část budovy dotýká pozemku - komunikace ve vlastnictví Statutárního města Liberec, byla dne 27. 8. 2015 podána žádost o uzavření Smlouvy o souhlasu s prováděním stavby na pozemku SML, která není dosud administrativně vyřízena a její podpis je podmínkou pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení. Po vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení bude dopracována projektová dokumentace pro provedení stavby a také výkaz výměr a oceněný soupis prací, dodávek a služeb.

Dne 22. 9. 2015 bylo Radou Libereckého kraje odsouhlaseno Odůvodnění veřejné zakázky s názvem „Rekonstrukce budovy E na kancelářský objekt – stavební práce“. To bude předloženo finančnímu výboru a následně říjnovému Zastupitelstvu Libereckého kraje. Po schválení této veřejné zakázky dojde k jejímu zahájení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky