Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pozvánka na seminář Brownfields a greenfields Libereckého kraje

Mgr. Šiftová Zuzana

vedoucí oddělení rozvojových koncepcí

  • 06. 11. 2015 10:42
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj pořádá pod záštitou RNDr.Víta Příkaského, člena rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, seminář „Brownfields a greenfields Libereckého kraje“. Akce se uskuteční ve čtvrtek 19. listopadu 2015 od 09.00 hodin v prostorách multimediálního sálu Libereckého kraje (U Jezu 642/2a, Liberec). Tento seminář vznikl ve spolupráci s ARR – Agenturou regionálního rozvoje, spol. s r.o. a Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Účast na semináři je bezplatná.

„Tento seminář pořádá Liberecký kraj téměř každoročně s cílem podpořit myšlenku revitalizace nevyužívaných objektů v kraji, které z mého pohledu představují velký rozvojový potenciál. Je zřejmé, že pro investory je z časového i finančního hlediska výstavba na tzv. zelené louce příznivější. Na druhou stranu revitalizace těchto objektů může mít velkou podporu veřejnosti, dané obce, situování lokality může být velmi zajímavé a pravdou je, že stavební řešení historického objektu má mnohdy své osobité kouzlo“, uvedl Vít Příkaský.

Seminář bude rozdělen na dva bloky. První blok bude věnován databázi brownfields a greenfields Libereckého kraje. Budou představeny úspěšné projekty revitalizace lokalit brownfields a připravované projekty. Liberecký kraj také přistoupil k revitalizaci jednoho nevyužívaného historického objektu, a to bývalého sirotčince v Liberci, který bude počátkem roku 2016 využíván pro hospicovou péči. Prezentace k tomuto objektu nebude na semináři chybět.  Další zajímavostí je představení metodiky Agentury CzechInvest k postupu a návrhu relevantních vztahů, potřebných pro realizaci typu spolupráce na úrovni municipalita – investor - PPP projekty pro regeneraci brownfieldů. „Tato metodika bude zcela jistě přínosná pro obce, které vlastní zajímavou lokalitu, mají zájem o investice, ale jejich cílem je možnost ovlivnění podnikatelského záměru. Řešením je cesta dlouhodobého pronájmu, který umožňuje nový občanský zákoník a tomuto tématu bude věnována prezentace pana Reichla z CzechInvestu“, vysvětlil Vít Příkaský. 

Druhý blok bude věnován dotačním titulům, které jsou určeny pro lokality brownfields a greenfields (OPPIK, OPŽP a další). „Nové programové období přináší nové možnosti, které Vám chceme souhrnně představit na tomto semináři. Věřím, že si toto jedno velké téma najde své posluchače.“ Takto zhodnotil připravovaný seminář Vít Příkaský.

Na seminář se můžete přihlásit prostřednictvím elektronické přihlášky na adrese: /brownfields/, nebo na e-mail: brownfields@arr-nisa.cz

Podrobný program naleznete zde.

Další odkazy:

 

Poznámka:

BROWNFIELDS je urbanizované území po výrobní, zemědělské, armádní nebo jiné činnosti, které z nejrůznějších důvodů pozbylo svou původní funkci, je nevyužité či nedostatečně využité a chátrá.

GREENFIELDS je urbanistický termín označující území, které dosud nebylo zastavěno a je využíváno jako zemědělská půda nebo jde o ryze přírodní plochy.

Program semináře Brownfields a greenfields  Podrobný program semináře

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky