Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Podnikavost a inovace tématem semináře na kraji

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 20. 05. 2015 14:21
  • Rozvoj

Sdílet článek

O situaci v podnikatelské sféře v Libereckém kraji diskutovali v první polovině května účastníci semináře pořádaného v rámci právě zpracovávané zpracovávané „Studie prověření možnosti vzniku centra podpory inovací – inovačního inkubátoru v Libereckém kraji“, jíž zadal Liberecký kraj. Seminář pořádal odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.

Na setkání v budově krajského úřadu se účastníci dozvěděli řadu praktických informací, například: Jak pomoci uskutečnit neotřelé podnikatelské nápady a uspět s nimi na trhu? Jak rozpoznat a podpořit to, co je perspektivní a má šanci v náročné konkurenci? Kde se poučit či zda je podnikatelský inkubátor správným nástrojem podpory podnikavosti a podnikání? Jaké služby by měl podnikatelský inkubátor poskytovat, na co má být zaměřen, kdo je partnerem pro jeho realizaci a kdo klientem. Nejenom tyto dotazy jim zodpověděli zpracovatelé studie, zástupci společnosti Berman Group s.r.o..

„Náš kraj patří tradičně k nejprůmyslovějším regionům naší republiky a tuto svoji pozici si stále udržuje. I díky prostředkům EU v kraji významně posílila výzkumná základna, čímž se výrobním podnikům rozšířily možnosti přístupu k odborným kapacitám, novým poznatkům, specializovaným přístrojům i službám,“ zhodnotil Vít Příkaský, člen rady kraje, v jehož gesci se seminář uskutečnil. „Jsme si vědomi, že prosperita regionu postavená z významné míry na místních podnikatelích a na inovacích, jedinečnosti nabízeného produktu a kvalitě, vysoké přidané hodnotě, know-how výzkumu a vývoji uplatněným v praxi, to je cesta správným směrem. Proto věřím, že výstupy studie nám dají dobrý základ pro zvážení dalších kroků směrem k regionální ekonomice založené na výjimečných znalostech, dovednostech a kvalitě,“ dodal Vít Příkaský.

Na semináři se diskutovalo dále nejen o stávající situaci v našem kraji v oblasti podpory prostředí příznivého rozvoji podnikání a inovací, ale hlavně měli přítomní možnost dozvědět se, jak k problematice přistupují v jiných krajích nebo v zahraničí.

Záměr vzniku podnikatelského inkubátoru byl zařazen do Akčního plánu Strategie inteligentní specializace pro období 2014-2020. Více informací je k dispozici na odkazu: http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page1874/rozvojove-dokumenty-strategie-rozvoje-lk-a-program-rozvoje-lk/strategie-inteligentni-specializace-ris3

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky