Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na dotace pro obnovu venkova půjde o 5 miliónů Kč více

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 03. 2015 12:50
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rada LK navýšila rezervu podprogramu 2.1 Program obnovy venkova o 5.000.000 Kč z kladného hospodářského výsledku kraje v roce 2014.

Tyto finanční prostředky budou využity na krytí výdajů projektů, které budou schváleny k financování z tohoto podprogramu v roce 2015.

Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů vyhlásil od 18. 12. 2014 do 31. 1. 2015 výzvu k předkládání žádostí o dotaci z Programu obnovy venkova s alokací 5.000.000 Kč.

„I přes skutečnost, že z důvodu nízké alokace byly Zastupitelstvem Libereckého kraje na návrh Výboru hospodářského a regionálního rozvoje upraveny podmínky této výzvy pouze pro některé dotační tituly a oprávněnými žadateli mohli být pouze obce, bylo předloženo 69 žádostí o dotaci v celkové výši 16 miliónů korun,“ uvedl krajský radní Vír Příkaský.

Aby mohlo být v této výzvě podpořeno více žadatelů, dochází změnou rozpočtu k navýšení nerozepsané rezervy programu o zmíněných 5 miliónů Kč.

Celková výše finančních prostředků v rezervě Programu obnovy venkova bude po této změně rozpočtu 10 miliónů Kč. 

Viz také: https://www.youtube.com/watch?v=GL8-YMczawI

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky