Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Membránové inovační centrum ve Stráži p. R. se oficiálně otevírá

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 10. 2014 16:46
  • Rozvoj

Sdílet článek

Společnost MemBrain s.r.o. postavila, přístrojově vybavila a personálně obsadila Membránové inovační centrum v areálu firmy Mega a.s. ve Stráži Pod Ralskem.

Slavnostní otevření se uskuteční ve středu 22. října v 11 hodin za účasti hejtmana LK Martina Půty a krajské radní pro evropské projekty Ivany Hujerové.

Podle generálního ředitele a předsedy představenstva společnost Mega Luboše Nováka tu tak vznikne prestižní výzkumné pracoviště zaměřené na aplikaci membránových separačních procesů v různých průmyslových odvětvích.

MEGA a.s. totiž v roce 2008 založila dceřinou společnost MemBrain s.r.o., jejíž náplní je základní a aplikovaný výzkum a další inovační aktivity v oblasti membránových procesů, zejména pak přenos poznatků vědeckého výzkumu do komerční praxe.

V nově budovaném Membránovém inovačním centru ve Stráži pod Ralskem a na ranči Malevil v Heřmanicích se v březnu letošního roku uskutečnila konference s názvem Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi. Setkali se na ní zástupci průmyslu, výzkumných center, vysokých škol, státní správy a samosprávy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky