Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se stal hlavním partnerem výstavy „Má Vlast cestami proměn“

Šírová Květa

podpora odborného vzdělávání, administrace portálu EDULK.cz

  • 17. 05. 2017 08:56
  • Rozvoj

Sdílet článek

Národní putovní výstava „Má Vlast cestami proměn“ přináší svědectví o proměnách opomíjených míst a objektů v našich sídlech a krajině. Liberecký kraj se stal hlavním partnerem pro rok 2017. Letos se tak v rámci celoroční putovní výstavy po České republice prezentuje také Česká Lípa, Chrastava, Jablonec nad Nisou, Josefův Důl, Klokočí, Mařenice a Mírová pod Kozákovem. Slavnostní zahájení 9. ročníku výstavy se bude konat 20. května 2017 na pražském Vyšehradě.

 

Slavnostního zahájení se zúčastní také radní Libereckého kraje pro regionální rozvoj, evropské projekty a územní plánování Radka Loučková Kotasová, která převezme putovní Srdce vlasti od zástupců Zlínského kraje, hlavního partnera ročníku 2016. „Mám radost, že se Liberecký kraj pro rok 2017 stal hlavním partnerem této již tradiční akce,“ říká Radka Loučková Kotasová, radní kraje. „V sobotu se těším nejen na vystoupení našich účinkujících, ale i na to, že poprvé uvidíme letošní proměny přihlášené z našeho kraje,“ dodává radní. Na předání Srdce vlasti mezi kraji bude dohlížet osobní lékař Srdce vlasti a Srdcí krajů, kardiochirurg Jan Pirk.

 

Zahájení výstavy bude doprovázet bohatý doprovodný program. Již tradičně vystoupí Spirituál kvintet, který letos doplní účinkující z Libereckého kraje - písničkářka Kaya z Jindřichovic pod Smrkem, šestnáctičlenná vokální skupina Akcent z Liberce či děti ze základní školy v Bělé u Turnova. Celý den od 11 do 18 hodin bude provázet řemeslný jarmark okořeněný ochutnávkami regionálních specialit či procházkami Vyšehradem s průvodci.

 

Za symbolické vstupné budou otevřeny vyšehradské památky – bazilika sv. Petra a Pavla, bazilika sv. Vavřince, hrobka Slavín, gotický sklep, Cihelná brána a Galerie. Akce samotná je zdarma a je vhodná pro celou rodinu. Více informací najdete na www.cestamipromen.cz/zahajeni.

 

Výstavu pořádá Asociace Entente Florale CZ – Souznění, z.s., ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad, Spolkem pro obnovu venkova, Národní sítí zdravých měst, Národní sítí místních akčních skupin, Asociací regionálních značek, portálem Propamátky, Svazem knihovníků, informačních a propagačních pracovníků, Společností pro zahradní a krajinářskou tvorbu a sdruženími Monumenta Viva a Omnium.

 

Více informací poskytne Ivana Hujerová, ivana.hujerova@kraj-lbc.cz, tel. 485226722

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky