Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj sbírá projektové záměry na jejich financování v letech 2014 - 2020!

24. 10. 2014

Kam směřovat finanční prostředky v novém programovacím období v Libereckém kraji?

 

V souvislosti s  novým programovým obdobím Evropské unie 2014-2020 mapuje Liberecký kraj připravenost a schopnost subjektů v Libereckém kraji efektivně využít v uvedeném období finanční prostředky Evropských strukturálních fondů nebo národních či krajských finančních zdrojů.

Smyslem je získat přehled o tom, jaké projekty na území Libereckého kraje se na toto období připravují, jaké je jejich zaměření a o jaké finanční prostředky se jedná.  Cílem je tedy ověřit absorpční kapacitu našeho regionu a podle toho ovlivnit nastavení budoucích výzev na předkládání projektů a vytvořit podklad pro tzv. Regionální akční plán 2014-2020, což je dokument, který bude definovat společnou představu o potřebách území a směřování finanční podpory do území Libereckého kraje.

 

Za účelem sběru plánovaných záměrů a projektů na území Libereckého kraje v následujících letech byl vytvořen krátký on-line formulář, který lze nalézt pod odkazem - www.kraj-lbc.cz/rsk. Na stejném odkazu lze nalézt také informace, jak formulář vyplnit a kontakty na koho se obrátit v případě dotazů.

 

Druhou možností jak poskytnout Libereckému kraji informace o připravovaných záměrech a projektech je vyplnit elektronicky tabulku, která je k dispozici na předchozím odkazu. Tato možnost je výhodná v případě většího množství záměrů.

 

Liberecký kraj si dovoluje vyzvat všechny subjekty, které plánují realizovat projekty na území Libereckého kraje v letech 2014-2020, aby využily tuto možnost a pomohly touto cestou připravit kvalitní materiál pro Ministerstvo pro místní rozvoj, který bude co nejpřesněji vypovídat o potřebách Libereckého kraje, o připravenosti území realizovat projekty a efektivně využívat finanční prostředky určené na období 2014–2020.

V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte Lukáše Chmela (485 226 576, lukas.chmel@kraj-lbc.cz). 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588