Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj rozdá ve druhém kole kotlíkových dotací přes 14 mil. Kč

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 03. 2017 13:30
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Liberecký kraj dneškem vyhlašuje 2. výzvu programu Kotlíkových dotací na výměnu starých kotlů na tuhá paliva s ručním přikládáním. Příjem žádostí bude probíhat od 3. dubna 2017 od 7:00 hodin, na podatelnu krajského úřadu bude možné je doručit osobně nebo prostřednictvím poštovních či doručovacích služeb. Na pořízení nového zdroje tepla má kraj k dispozici celkem 14.040.000 korun.

„Druhé kolo Kotlíkových dotací v Libereckém kraji je navýšením alokace první výzvy, ta je v současné době již vyčerpána. Příjem žádostí do první výzvy bude ukončen ke dni 31. 3. 2017,“ uvádí Radka Loučková Kotasová, radní resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování. Oproti první výzvě je dotace nyní určena pouze na pořízení nového zdroje tepla s obnovitelným zdrojem energie, tj. na pořízení tepelného čerpadla nebo kotle výhradně na biomasu. Podíl dotace na projekt zůstává stejná, tedy 80% z maximálně 150.000 Kč.

O dotaci může požádat vlastník nebo spoluvlastník rodinného domu, podle specifikace ve zveřejněném programu, na území Libereckého kraje, který je vytápěn převážně kotlem na tuhá paliva s ručním přikládáním. „Zájemci o výměnu starých kotlů se mimo jiné bližší informace mohou dozvědět na semináři, který se uskuteční 13. března 2017 od 15:00 hodin v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje,“ informuje radní Loučková Kotasová.

Podrobné informace a celé znění vyhlášeného programu včetně formuláře žádosti jsou k dispozici na webových stránkách krajského úřadu: /kotlikove-dotace.

Druhou výzvou program Kotlíkových dotací v Libereckém kraji nekončí. Pravděpodobně na podzim tohoto roku je plánována další velká vlna finanční podpory na nové zdroje tepla. „Celková alokace pro Liberecký kraj bude činit 135 mil. Kč. Konkrétní termín a podmínky dalšího kola programu zatím definitivně neznáme,“ dodává radní.

Kontakty na oddělení, které vyřizuje kotlíkové dotace: 485 226 344, 485 226 574.

logolink kotlíkové dotace

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky