Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kitl na svůj Výrobek roku LK 2014 - zázvorový syrob, sice prozradil některá tajemství, ale zůstal jedinečný

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 07. 2014 16:14
  • Rozvoj

Sdílet článek

Poznání tajemství výroby hustých přírodních sirupů třetí nejlepší firmy roku 2013 a oslava ocenění Výrobek roku Libereckého kraje 2014 pro Kitl Syrob Zázvorový – to bylo hlavní zaměření akce Den otevřených sudů, který v pátek 18. července ve svém areálu pořádala firma Kitl.

Areál výrobny sirupů a známých nápojů na povzbuzení či uklidnění byl otevřen pro širokou veřejnost celé odpoledne. Jedné z exkurzí se zúčastnila také krajská radní pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova Ivana Hujerová, která má ve svém ranku i podporu regionálních výrobků.

„Sirupy Kitl patří k významným účastníkům soutěže Výrobek roku Libereckého kraje a výrobky jsou oprávněně velmi často oceňovány. Takových regionálních výrobců si vážíme a rádi je podpoříme při prezentaci na našich krajských akcích nebo i v zahraničí, naposledy jsme firmu Kitl prezentovali například v Katalogu reklamních předmětů LK 2014, kde má společnost svoji kapitolu,“ řekla radní.

„Součástí programu, na nějž byl vstup zdarma, byl mimo jiné křest nové výrobní linky a ukázky přípravy míchaných nápojů či ochutnávky produktů značky Kitl,“ dodal Jan Vokurka, jednatel společnosti Kitl.

Kitl Syrob je podle něj poctivý hustý sirup vyráběný podle tradičních domácích předpisů. Má lahodnou chuť a je vynikající třeba pro přípravu domácí limonády, teplého nápoje i k ochucení koktejlů nebo různých dalších nápojů.

„Kitl Syrob Bezový připravujeme z čerstvých květů bezu černého v BIO kvalitě, Kitl Syrob Zázvorový z čerstvého BIO zázvoru a třetí Kitl Syrov Mátový z máty, taktéž v BIO kvalitě,“ popisuje tajemství výroby Jan Vokurka. Rostliny zpracováváme za studena, díky tomu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové.

„Náš Kitl Syrob Zázvorový zaujal i odborníky na čtyřicátém ročníku výstavy Země živitelka, kde jej ocenili prestižní cenou Zlatý klas s kytičkou,“ doplnil.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky