Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kam směřovat finanční prostředky v novém programovém období v Libereckém kraji? Liberecký kraj sbírá projektové záměry

06. 05. 2016

V souvislosti s  novým programovým obdobím Evropské unie 2014-2020 mapuje Liberecký kraj připravenost a schopnost subjektů v Libereckém kraji v tomto období efektivně využít finanční prostředky Evropských strukturálních fondů nebo národních či krajských finančních zdrojů.

Smyslem je snaha ověřit absorpční kapacitu našeho regionu s cílem správně ovlivnit nastavení budoucích výzev na předkládání projektů a vytvořit podklad pro tzv. Regionální akční plán 2014-2020, který by měl definovat společnou představu o potřebách území a směřování finanční podpory do území Libereckého kraje.

Liberecký kraj ve spolupráci s aktéry ze svého území v roce 2015 zpracoval první Regionální akční plán Libereckého kraje, který byl schválen v září 2015 na jednání Regionální stálé konference. V současné době zahajujeme aktualizaci RAP 2016 s cílem aktualizovat stávající údaje a doplnit jej o nové záměry, připravované projekty a další doplňující informace.

Za účelem sběru plánovaných záměrů a projektů na území Libereckého kraje v následujících letech byl vytvořen krátký on-line formulář, který lze nalézt pod odkazem - www.kraj-lbc.cz/rsk. Na stejném odkazu lze nalézt také informace, jak formulář vyplnit a kontakty na koho se obrátit v případě dotazů. Druhou možností jak poskytnout Libereckému kraji informace o připravovaných záměrech a projektech je vyplnit elektronicky tabulku, která je k dispozici na výše zmíněném odkazu. Tato možnost je výhodná v případě většího množství plánovaných záměrů. V tomto případě tabulku zasílejte na adresu rsk@kraj-lbc.cz. Aktualizace a sběr dat probíhá do 31. 5. 2016.

Liberecký kraj si dovoluje požádat všechny subjekty, které plánují realizovat projekty na území Libereckého kraje v následujících letech, aby využily tuto možnost a pomohly touto cestou připravit kvalitní materiál, který bude co nejpřesněji vypovídat o potřebách Libereckého kraje, o připravenosti území realizovat projekty a efektivně využívat finanční prostředky určené na období 2014 – 2020.

V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte Mgr. Martinu Sochorovou (martina.sochorova@kraj-lbc.cz, 485 226 543) a nebo Mgr. Anetu Štíchovou (aneta.stichova@kraj-lbc.cz, 485 226 518). 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215