Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kam by měly směřovat finanční prostředky v novém programovém období? Liberecký kraj opět sbírá projektové záměry

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 06. 2016 15:03
  • Magazín
  • Rozvoj

Sdílet článek

V souvislosti s novým programovým obdobím Evropské unie 2014-2020 byl Liberecký kraj, stejně jako ostatní kraje, Ministerstvem pro místní rozvoj ČR požádán o přípravu podkladů pro tzv. Regionální akční plán 2014-2020 (dále „RAP“). Mají zmapovat připravenost a schopnost subjektů v Libereckém kraji a efektivní využití finančních prostředků jak z Evropských strukturálních a investičních fondů, tak prostřednictvím národních či krajských finančních zdrojů.

Základním datovým zdrojem pro zpracování RAP jsou informace poskytnuté od partnerů a aktérů regionálního a místního rozvoje, kteří se podílejí na mapování absorpční kapacity a vytváří tak přehled o záměrech a připravovaných projektech na území kraje.

„V současné době probíhá aktualizace databáze projektových záměrů evidovaných Libereckým krajem v roce 2015, aby mohl být Regionální akční plán Libereckého kraje upřesněn a dopracován. Za tímto účelem vyzýváme všechny subjekty, které plánují realizovat projekty na území Libereckého kraje v letech 2016-2020, aby nám o nich zaslaly informace. Pomohou nám tak připravit kvalitní materiál, který bude co nejpřesněji vypovídat o potřebách Libereckého kraje, o připravenosti území realizovat projekty a efektivně využívat finanční prostředky určené na toto období,“ říká Vít Příkaský, člen Rady Libereckého kraje pro rezort hospodářského a regionálního rozvoje, evropské projekty a rozvoj venkova.

Za účelem sběru plánovaných záměrů a projektů na území Libereckého kraje byla vytvořena tabulka a on-line formulář, které lze nalézt pod odkazem www.kraj-lbc.cz/rsk. Na stejném odkazu jsou také informace, jak tabulku vyplnit, a kontakty na koho se obrátit v případě dotazů. Vyplněnou tabulku zasílejte do 15. 6. 2016 na adresu rsk@kraj-lbc.cz.

V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte Mgr. Martinu Sochorovou (485 226 543, martina.sochorova@kraj-lbc.cz) nebo Mgr. Anetu Štíchovou (485 226 518, aneta.stichova@kraj-lbc.cz). 

Logo EU_MMR

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky