Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Jedinečnou produkci regionálních výrobců představuje nový katalog

23. 07. 2015

Liberecký kraj v těchto dnech už podruhé vydává Katalog regionálních reklamních výrobků. Opět představuje jedinečnou produkci regionálních výrobců, potravinářů, zemědělců a řemeslníků, kterou Liberecký kraj používá ke své prezentaci, jako dárky pro hosty či jako ceny.

„Liberecký kraj práci regionálních výrobců a řemeslníků dlouhodobě podporuje. Snažíme se, aby se dostala více do povědomí, a proto tímto způsobem naše místní výrobce propagujeme. Malým a středním podnikatelům tak pomáháme otevřít třeba nové možnosti a příležitosti,“ říká Vít Příkaský, člen rady kraje pověřený vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Katalog je ucelenou a užitečnou inspirací pro každého, kdo hledá vhodný dárek, propagační předmět nebo jednoduše drobnost s regionální tematikou. „Ukazuje se, že pro zajímavou věc nebo pozornost není třeba chodit daleko, protože v Libereckém kraji mají regionální producenti rozhodně co nabídnout,“ dodává hejtman LK Martin Půta.

Na jaře se v multimediálním sále uskutečnila přehlídka všech přihlášených výrobců, jejichž produkty hodnotila a obodovala porota složená z odborníků i laiků od politiků až po úředníky. Předměty s největším ohlasem a nejvyšším počtem bodů byly následně zařazeny do Katalogu regionálních reklamních výrobků 2015/2016.

V publikaci se prezentují držitelé značek Regionální výrobek Jizerské hory, Regionální výrobek Lužické hory a Máchův kraj, Regionální produkt Český ráj, Originální produkt Krkonoše (část území našeho kraje) nebo Výrobek roku Libereckého kraje, Regionální potravina Libereckého kraje a Nositel tradice lidových řemesel.

Katalog vychází v elektronické podobě, která je zde ke stažení. V tištěné podobě je k dispozici u jednotlivých regionálních výrobců a řemeslníků.

 

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624