Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Další čtyři aleje v kraji projdou ošetřením, někde přibydou i nové stromy

30. 11. 2016

Rada Libereckého kraje na svém včerejším jednání rozhodla o výběru nejvhodnějších nabídek v rámci zadávacích řízení veřejných zakázek na zajištění ošetření vybraných alejí z území kraje. Ošetření stromů, případně částečného vykácení a nové výsadby se dočkají aleje „Duby na hrázi v oboře“ v Lomnici nad Popelkou, dále „Lipová alej Kalvárie“ ve Cvikově, „Zámecká lipová alej ve Sloupu“ a „alej ve Světlé pod Ještědem“.

První tři jmenované aleje jsou součástí projektu „Významné aleje Libereckého kraje – 1. etapa.“ Tento projekt ještě zahrnuje „Paseckou alej – Buďárka“ v Pasekách nad Jizerou. Její zadávací řízení však bude znovu zahájeno, neboť to původní musel Liberecký kraj zrušit, protože obdržel neporovnatelné nabídky. Alej ve Světlé je realizována v rámci samostatného projektu „Ošetření Světelské lipové aleje“.

Oba tyto projekty byly schváleny k realizaci v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020. Náklady na realizaci projektu „Ošetření Světelské lipové aleje“ jsou předpokládány ve výši 721.000 Kč a náklady na realizaci projektu „Významné aleje Libereckého kraje – 1. etapa“ jsou předpokládány ve výši 3.448.000 Kč.

Rozhodnutím o výběru nejvhodnějších nabídek ukončila rada kraje proces hodnocení nabídek a po zveřejnění výsledků poběží účastníkům zadávacího řízení lhůta pro podání námitek. „V případě, že žádné námitky nebudou, začnou práce v alejích v lednu 2017. V závislosti na klimatických podmínkách a biologických souvislostech v místě realizace, jako je například hnízdění chráněných druhů, předpokládáme, že práce skončí nejpozději v říjnu 2017,“ doplňuje Radka Loučková Kotasová, radní pro hospodářský a regionální rozvoj, evropské projekty a územní plánování.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624