Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj přijímá žádosti do 2. kola o dotace z Fondu solidarity EU na opravy povodňových škod

16. 06. 2014

Dne 16. května 2014 podal Liberecký kraj Souhrnnou žádost o dotaci z Fondu solidarity Evropské unie na Ministerstvo financí ČR. Vzhledem k tomu, že nebyla vyčerpána veškerá finanční alokace, vyhlašuje Liberecký kraj 2. kolo příjmu žádostí o dotaci z rozpočtu Libereckého kraje na opatření Fondu solidarity Evropské unie.

Fond solidarity Evropské unie byl v roce 2002 založen na kratí nejzávažnějších škod, způsobených zejména přírodními katastrofami. Ministerstvo financí ve spolupráci s kraji postiženými povodněmi z června 2013 uspělo s žádostí o dotaci z tohoto fondu a České republice byl udělen finanční příspěvek ve výši 15 928 275 EUR. Rozdělení těchto prostředků podléhá závazné metodice Ministerstva financí. Pro Liberecký kraj je tak v prvních dvou kolech výzev alokováno max. 589,346 tis. EUR (15, 24 mil. Kč).

Příspěvek z Fondu solidarity EU je koncipován jako příspěvek veřejným rozpočtům, který je určen na proplácení nouzových opatření nutných k obnovení základních funkcí poškozeného majetku a území vlivem ničivých povodní z června 2013.

Obce a jejich příspěvkové organizace  mohou předkládat Žádosti o dotaci z rozpočtu Libereckého kraje – FSEU (dále jen „Žádost o dotaci“), včetně všech povinných příloh, aby mohl Liberecký kraj zpracovat výše uvedenou Souhrnnou žádost o dotaci z Národního fondu k opatřením FSEU a v řádném termínu ji předložit Ministerstvu financí. Žádosti o dotaci se předkládají jak v tištěné, tak elektronické formě, a to do 30. června 2014.

Veškeré informace o Fondu solidarity EU, Žádost o dotaci, požadované povinné přílohy k Žádosti o dotaci, způsob podávání Žádostí o dotaci a další relevantní informace jsou uvedeny na webových stránkách Libereckého kraje, pod odborem regionálního rozvoje a evropských projektů v sekci Fond solidarity EU (nebo pod odkazem www.kraj-lbc.cz/fseu). V případě potřeby bližších informací či konzultace přípravy Vaší Žádosti o dotaci se obracejte na Ing. Lukáše Chmela (lukas.chmel@kraj-lbc.cz, tel: 485 226 576).

Ing. Chmel Lukáš
lukas.chmel@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226576