Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj chystá nový katalog regionálních výrobků

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 01. 2015 13:27
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj již po druhé oslovuje regionální výrobce a řemeslníky s výzvou o předložení svých výrobků, které by se mohly stát „oficiálním reklamním předmětem Libereckého kraje“.

 „Smyslem této iniciativy je podpořit práci živnostníků žijících a pracujících v našem regionu,“ vysvětlila Ivana Hujerové, radní pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova Libereckého kraje, která má regionální výrobce ve své gesci.

Všechny přihlášené výrobky podle ní projdou počátkem března zhodnocením početnou „odbornou porotou“ z řad zástupců Libereckého kraje. Hodnotí jak politici, tak úředníci i sekretářky.  Výrobky s největším ohlasem, to znamená, že získají nejvyšší počet bodů, budou zařazeny do Katalogu regionálních reklamních výrobků pro rok 2015 a počátek roku 2016.

„Katalog se osvědčuje nejen pro využití Libereckým krajem, ale také pro jeho příspěvkové organizace, obce a další regionální zájemce, například pro firmy, úřady či neziskové organizace,“ potvrdila radní.

.„Reklamní předměty se na kraji používají zejména pro návštěvy významných partnerů či osobností z ekonomického, politického, kulturního či sportovního života z domova i zahraničí, včetně prezidenta ČR, velvyslanců nebo ministrů,“ vypočítala radní, která si podporu regionálních producentů vzala za své a má je mezi prioritami svého rezortu

Pro představu, v pilotním loňském roce se sešlo téměř 150 předmětů od 37 regionálních výrobců. Vybráno bylo 75 výrobků. Nejvyšší bodové hodnocení získaly zejména regionální potraviny – klobásky, sýry, pivo nebo mošty.  V roce 2014 Liberecký kraj nakoupil propagační předměty z nově vzniklého katalogu v přibližné hodnotě 530 tis. Kč.

„Setkáváme se s pozitivní odezvou na různých konferencích a veletrzích, kde při prezentaci Libereckého kraje nabízíme místně vyrobené sklo, bižuterii, ale i potravinářské dobroty a nápoje, produkty textilní, plstěné, vyrobené ze dřeva, keramiky nebo dokonce z proutí či orobince.  Veřejnost již více klade důraz na hodnoty, které tu máme díky dovednostem a mnohdy i odvaze lidí žijících v naší krajině,“ míní Ivana Hujerová.

Vedle tvorby tohoto Katalogu Liberecký kraj podporuje regionální producenty formou dotačního fondu, kde mají regionální výrobci a řemeslníci vlastní dotační program. Do dotační výzvy, která měla uzávěrku 15. ledna 2015, kraj určil k rozdělení částku 1 423 000,- Kč.

Kontaktní osobou je Tereza Šímová, kancelář č. 422, 4. patro budovy Krajského úřadu LK, e-mail: tereza.simova@kraj-lbc.cz, tel: 485 226 552, mob. 778 533 961.

 

Zájemci, kteří chtějí aktivitu Libereckého kraje podpořit a následovat, si pak mohou vybrané předměty objednávat přímo u výrobců – kontakty jsou uvedeny v katalogu.

Odkaz na Katalog regionálních reklamních předmětů pro rok 2014 zde:  

http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/public/files/Katalog_regionalnich_vyrobku.pdf

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky